iets over ons zelf vertellen

De Have Kennisdelers bestaat uit vakexperts die samen het hele spectrum op het gebied van mobiliteit invullen

Door onze positie in de markt en onze jarenlange ervaring beschikken we over een grote kennisvoorsprong. Die kennis zetten we graag voor u in. Dat doen we het liefste in een professionele en open relatie met alle ketenpartners. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om samen te experimenteren en nieuwe oplossingen te vinden. De adviseurs van De Have Kennisdelers helpen u graag op weg. De Have werkt intensief samen met Vitence en kennispartners zoals Mentiz en Hogebrug Advies. Hieronder enkele voorbeelden van onze projecten. Meer weten? Neem contact op.

aanbesteding begeleid aangepast vervoer

Almere

De gemeente Almere kent tussen het reguliere openbaar vervoer en het aangepast vervoer per taxi in het leerlingenvervoer ook het begeleid aangepast vervoer. Wij hebben de gemeente samen met Mentiz mogen adviseren om een aanbesteding in de markt te zetten die op verschillende manieren inschrijvers uitdaagde om een dienst aan te bieden die de gemeente de mogelijkheid geeft het vervoer steeds meer te laten lijken op openbaar vervoer.

Uniek in deze aanbesteding is ook de gunningsmethodiek waarbij een bepalende rol voor de ouders van de leerlingen is weggelegd. 

doelgroepenvervoer als startpunt voor MaaS

twaalf gemeenten in Twente

De gemeenten investeren in het ontwikkelen van mobiliteitsvoorzieningen en willen daarnaast aan alle inwoners duidelijk maken welk mobiliteitsaanbod er is.
 Het communiceren over het beschikbare mobiliteitsaanbod en het adviseren van (geïndiceerde) reizigers, willen de gemeenten in combinatie met de functie van het aannemen van ritreserveringen voor het incidentele maatwerkvervoer, wegzetten in één opdracht.

Het doelgroepenvervoer wordt daarmee gebruikt om Mobility as a Service (MaaS) operationeel te krijgen.

vervoerswaaier

o.a. Den Haag en Hengelo

Steeds meer mensen met of zonder beperking kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er nog talrijke andere mogelijkheden binnen gemeenten om te reizen. De mogelijkheden zijn talrijk en niet bij iedereen bekend. Ook komen er geregeld nieuwe mogelijkheden bij. De vervoerswaaier hebben wij succesvol ingezet binnen projecten om reizigers kennis te laten maken met de diverse mobiliteitsvormen die er binnen gemeenten zijn. Soms ondersteunen wij de vervoerswaaier met bijvoorbeeld een helpdesk en/of instructies voor het KCC van de gemeente zelf.

contractbeheer en uitvoering leerlingenvervoer

o.a. Werkendam, Woudrichem, Aalburg en Langedijk

In opdracht van gemeenten doen wij het contractbeheer en de uitvoering van het leerlingenvervoer. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders, vervoerder en scholen. Wij controleren de facturen en bewaken actief de kwaliteit. Via onze onlinetool (toetstool) kunnen ouders een aanvraag indienen die wij daarna beoordelen.